psikologi

psikologi


Asal saka tembung psikologi


(1) Psikologi - Tembung "Psikologi" asale saka rong tembung "Yunani" - Psycho lan Logos. Ing basa Yunani, teges "Psychi" - Roh lan Logos - yaiku "Ilmu". Mangkono tembung iki Pangertosan lengkap "ilmu jiwa". Yaiku, ing "basa Yunani", kita dadi jiwa psikologi


Ilmu makna psikologi

(2) Psikologi - Istilah Psikologi diarani "Psikologi" ing basa Hindi. Psikologi nuduhake "ilmu pikiran" utawa - "ilmu kegiatan mental". Yaiku, 'psikologi minangka ilmu sing dikelola dening pikiran, otak kita. Makna tembung "psikologi" iki wis saya suwe saya owah.

Kayata -


(3) Saka umur nganti abad kaping 16 - iku diarani "ilmu jiwa". Panyengkuyung gedhe - "Socrates, Plato, Aristotle, Ram, Hobbes, lsp.

(4) Wiwit abad kaping 16 nganti abad kaping 17, diarani - "Ilmu pikiran utawa otak". Panyengkuyung gedhe - "Thomas, Reid, Locke lsp.

(5) Wiwit abad kaping 17 nganti abad kaping 19 - iki diarani - "Ilmu Kesadaran". Panyengkuyung sing kuat - "William James, Tichner, Jameslee - dll.

(6) Saka abad kaping 19 nganti tekan jaman saiki "jaman saiki" - kasebut diarani "Ilmu Perilaku". Panyengkuyung sing kuat - mung "Watson" sing ditindakake.


Laboratorium Psikologi Pisanan
 Laboratorium psikologi laboratorium pisanan ing negara-negara Kulon wiwit pisanan "William Wunt"
Teori psikologi

Miturut Wilson, "psikolog" - "Pikiran saiki ana ing" sistem limpik "ing jero otak.




Sinau babagan "Psikologi Kulon" wiwit ing India udakara 20 (rong puluh abad).


➤ Ing filsafat India, penekanan yaiku nyinaoni ilmu lan interdisiplinaritas psikologi. Ing diinferensi kasebut diwenehake kanggo sinau kalbu (pikiran, intelektual, ego, pikiran lan jiwa) lsp. Ing ngisor iki, prilaku diterangake ing "patang korpus". Tegese, mula wis negesake mangertos babagan tumindak tumindak wong saka papat bandha kasebut.


Papat bandha kaya mangkene -


➤ Annamaya Kosha - Ing sangisore Anmaya Kosha, "Gyanandris" lan "Karma Indras" ditliti.



➤ Pranmaya Kosh - Ing "Pranmaya Kosh" ing filsafat India - "Fisik fisik" lan "Prana Shakti" sinau utamane.
(iii) Manumaya Kosh - miturut filsafat India - "pikiran" bocah nalika sinau ing "Manumaya Kosh".



(iv) Vigyanamaya Kosh - Miturut filsafat India - "Kawicaksanan" bocah kasebut kalebu ing Kosh "V Naaedi - Maya".
Cathetan psikologi pendhidhikan


Cathetan - Psikologi minangka cabang filsafat - mula mula dipisahake karo "William James".


 Miturut Psikologi India - Psikologi yaiku ilmu sing njaga pengalaman sing diolehake saka "indera eksternal" sing ana ing otak kita. Ing tembung liyane, pengalaman kaya ngono sing aman ing pikiran kita - kapinteran - ego - jiwa lan sapiturute - yaiku psikologi. Psikolog utawa pemikir India wis nyebutake pikiran minangka "pangerten kaping enem".



➤ Psikologi - Miturut Fechner - "Studi psikologi - yaiku metode psikodinamik.


Miturut psikologi Fied lan Chugh - "Psikologi duwe rong tingkat - ing endi
Tahap pertama yaiku - sadar nalika tingkat loro --- ora sadar - mula - Goreng lan Chugh - uga diarani bapak ilmu ilmiah lan ora sadar. "

Popular posts from this blog

अमानक वर्ण

बाल विकास के सिद्धांत हिंदी पीडीएफ

हिंदी प्रश्नोत्तर PART - 2