psikologi dina sundanese

psikologi dina sundanese




Asal tina kecap psikologi


(1) Psikologi - Kecap "Psikologi" asalna tina dua kecap "Yunani" - Psycho sareng Logos. Dina basa Yunani, hartosna "Psychi" - Roh sareng Logos - mangrupikeun "Élmu". Kituna kecap ieu Seueur arti "élmu jiwa" nyaéta. Nyaéta, dina "basa Yunani", urang jiwa dina psikologi




Élmu ngeunaan makna psikologi

(2) Psikologi - Istilah Psikologi disebat "Psikologi" dina basa Hindi. Psikologi tingal "élmu pikiran" atanapi - "élmu kagiatan méntal". Hartina, 'psikologi mangrupikeun élmu anu dikelola ku akal urang, uteuk. Harti tina kecap ieu "psikologi" parantos katingal kana waktosna ayeuna.
Sapertos -


(3) Ti ulangan dugi ka abad ka-16 Masehi - éta disebat "élmu jiwa". Panyokong hébat na - "Socrates, Plato, Aristotle, Ram, Hobbes, jsb.

(4) Ti abad ka-16 nepi ka abad ka-17, éta disebut - "Élmu Pangaruh atawa Otak". Panyokong hébat na - "Thomas, Reid, Locke jsb.

(5) Ti abad ka-17 nepi ka abad ka-19 - éta disebut - "Élmu Kasadaran". Pendukungnya anu kuat - "William James, Tichner, Jameslee - jsb.

(6) Ti abad ka-19 dugi ka istilah "jaman ayeuna" - éta disebat "Élmu Perilaku". Suporter anu kuat - ngan ukur "Watson" anggo.

Laboratorium Pertama Psikologi
 Laboratorium psikologi munggaran di nagara-nagara Kulon mimiti ngadegkeun ku "William Wunt"
Téori psikologi

Numutkeun ka Wilson, "psikolog" - "Pikiran ayeuna aya dina" sistem limpic "dina jero uteuk.




Ulikan ngeunaan "Psikologi Kulon" dimimitian di India sakitar 20 taun (abad ka).


➤ Dina filsafat India, tekenan mangrupikeun ulikan ngeunaan pangaweruh sareng interdisiplinaritas dina psikologi. Di mana tekenan dipasihan ka ulikan ngeunaan nurani (pikiran, akal, égo, pikiran sareng jiwa) jsb dina ieu, kabiasaan dijelaskeun dina "opat korpus". Nya, éta parantos nekenkeun pikeun paham pisan kana kabiasaan jalma tina opat harta ieu.


Éta opat harta nyaéta saperti kieu:


➤ Annamaya Kosha - Di handapeun Anmaya Kosha, "Gyanandris" sareng "Karma Indras" awak urang ditaliti.


➤ Pranmaya Kosh - Di handapeun "Pranmaya Kosh" dina filsafat India - "Kamampuan Fisik" sareng "Prana Shakti" sacara utami ditaliti.

(iii) Manumaya Kosh - Di handapeun filsafat India - "pikiran" hiji budak ditaliti handapeun "Manumaya Kosh".



(iv) V Naaamaya Kosh - Numutkeun kana filsafat India - "Hikmah" murangkalih kaasup kana "Véré - Maya" Kosh.
Catetan psikologi pendidikan


Catetan- Psikologi mangrupikeun cabang filsafat - ti mana mimiti dipisahkeun ku "William James".


 Numutkeun kana Psikologi India - Psikologi nyaéta élmu anu nyepengkeun pangalaman anu dialaman tina "pancaindera éksternal" anu aya dina uteuk urang. Dina basa sanés, pangalaman sapertos anu aman dina pikiran urang - intelék - ego - jiwa jsb. Psikologi atanapi pamikir India parantos nyebat pikiran "raos kagenep".


➤ Psikolog - Numutkeun ka Fechner - "Ulikan psikologi - nyaéta mekarkeun metode psikodinamika.


Numutkeun ahli psikologi Fied sareng Chugh - "Psikologi ngagaduhan dua tingkat - dimana
Tingkat kahiji nyaéta - sadar sedengkeun tingkat kadua nyaéta --- teu sadar - ku kituna - Goreng sareng Chugh - ogé disebut bapak élmu sadar sareng teu sadar. "




अमानक वर्ण