Etiketa mjedisore

Etiketa mjedisorePyetja - 1 - Cili është cikli i korrjeve?

Përgjigje - Kur rritim një kulturë në mënyrë alternative në një fushë sipas sekuencës, atëherë ky proces quhet cikli i korrjes.Pyetja 2 - "Revolucioni i Argjendtë" ka të bëjë me


Përgjigje - Rritja e prodhimit të vezëve.

Pyetja - 5 - Cili mineral është i nevojshëm për të kontrolluar rrahjet e zemrës?

Përgjigje - Minerali i kaliumit.Pyetja 6 - Cilat quhen fibrat dietike?


Përgjigje - Ankthi.Pyetja-7 - Nga kush mund të reflektohen për një kohë të gjatë?

Përgjigje - Sheqer me kripë.Pyetja-8 - Cila është koha më e mirë për bletarinë?


Përgjigje: Tetor - Dhjetor.


Pyetja 9 - Cilit element i mungon ushqimi si samosa, qepa, rota dyfish?

Përgjigje - Element i hekurt.Pyetja - 10 - Cili është reagimi për shkak të mungesës së "Hekurit" në trup?


Përgjigje - "Arakta" (anemi)Pyetja - 11 - dofarë marrim nga thjerrëzat?


Përgjigje - Proteina.Pyetja 12 - Cili është ushqimi i pasur me proteina, cili është më i rëndësishmi.

Përgjigje: Për rritjen fizike.Pyetje - 13 - isfarë gjendet në agrumet?

Përgjigje - "Vitamina C"Pyetje - 14 - typefarë lloj funksioni kryen karbohidratet në trupin e njeriut?

Përgjigje - "Si karburant"


Pyetja 16 - Cilat janë vendet ku zhvillohen ndërtesat dhe vendbanimet?

Përgjigje - vendndodhja e zgjidhjes.

Pyetje - 17 - Si ndërtohen shtëpi në zona me klimë të nxehtë?

Përgjigje - Shtëpia e murit të baltës.Pyetje - 18 - Sistemi në të cilin të gjithë "qeniet e gjalla" jetojnë së bashku quhen, si quhet?

Përgjigje - ekscentricitet.Pyetje - 19 - Cila përqindje e "diversitetit bio" të botës gjendet në Indi?

Përgjigje - 8% (tetë përqind)Pyetje - 20 - Në Indi, "Himalajet" vijnë nga këndvështrimi i diversitetit.

Përgjigje - rajone të pasura.Pyetje - 21 - Cila bimë e Meghalaya ha insekte - dëmtuesit, bretkosat, minjtë etj?

Përgjigje - Bima e Napiens.Pyetja 22 - Whatfarë ha shqiponja ndërsa është ulur në pjesën e pasme të një bualli?

Përgjigje - Insekt parazitar.Pyetja - 23 - Cila është kjo marrëdhënie midis heronit dhe buallit?

Përgjigje - Marrëdhënia e pjesëmarrjes.Pyetja-24 - "Zogu i Madh Indian" përfshihet në cilën etni?

Përgjigje - Ndër kastat e kërcënuara.Pyetje - 25 - Si quhet pylli i shenjtë?

Përgjigje - "Oran"

Pyetje - 26 - Ku ndodhet zogu Gana në Bihar?

Përgjigje - "Në Rajasthan"Pyetje - 27 - Në cilin vend gjendet shumllojshmëria e florës dhe faunës që gjendet në Indi?

Në Ghats Veri-Perëndimore.Pyetja-28 - Kur njëra bimë rritet në një bimë tjetër, ky proces quhet "çfarë"?

Përgjigje - Epifite.Pyetje - 29 - Cila është lidhja e organizmave të tillë në të cilët organizmat e lidhur përfitohen nga ndërsjella?Përgjigje: Kooperativa.Pyetje - 30 - Cila është lartësia e pikut të Mount Everest?

Përgjigje - 8900 metra.Pyetje - 31 - Cila bujqësi është bërë në Mizoram?

Përgjigje - Kultivimi i "Jhoom".


Pyetje - 32 - isfarë është uji në gjuhën shkencore?Përgjigje: Uji është një lëng pa ngjyrë dhe transparent.

Pyetje - 33 - Cila është pika e ngrirjes së ujit?Përgjigje: Pika e ngrirjes së ujit C


Pyetja - 34 - Cila është "pika e vlimit" të ujit?

Përgjigje - Tregimi 100. C Celsius.Pyetje - 35 - Në cilin celsius është densiteti më i lartë i ujit?

Përgjigje - 4. C në Celsius.


Pyetje - 36 - Cilat janë format e ujit?Përgjigje - Format e ujit kanë forma të ndryshme. - vesë, mjegull, borë, breshër.


Pyetje - 37 - Si mund të rritet tretshmëria e ujit?

Përgjigje - Duke ngrohur ujin.Pyetje - 38 - Uji në të cilin sapuni nuk bën shkumë të mjaftueshme, cili ujë quhet ujë i tillë?

Përgjigje - Ujë i fortë.Popular posts from this blog

अमानक वर्ण

बाल विकास के सिद्धांत हिंदी पीडीएफ

हिंदी प्रश्नोत्तर PART - 2