Çfarë është Ekologjia

Çfarë është Ekologjia

Pyetja-1 - isfarë është gazi natyror?

Përgjigje - gazi natyror është një burim i pastër energjie gas gazi natyror lëshon sasi të vogla të "dioksidit të karbonit", prandaj konsiderohet miqësor me mjedisin.

P.2 Ku ndodhen projektet hidrocentrale?


 Përgjigje - Projekti i hidrocentralit është i vendosur në Bhakra Nagal, Damodar Valley Corporation, etj.

Pyetja - 3 - isfarë është fuqia bërthamore?


Përgjigje - Energjia atomike është energjia që përftohet duke ndryshuar "strukturën e molekulave".

Pyetje - 4 Cila është rëndësia e "Energjisë Diellore" në kontekstin Indian?

Përgjigje - India është një vend tropikal, kështu që energjia diellore mund të përdoret gjithnjë e më shumë këtu.

Pyetje - 5 Ku ndodhet "termocentrali" më i madh i Indisë?


Përgjigje - "termocentrali" më i madh i Indisë ndodhet në Madhopur afër Bhuj.


Pyetja 6 - Ku qëndron India në kontekstin e energjisë së erës në botë?Përgjigje - India ka statusin e "Energjisë së Erës" në botë në kontekstin e energjisë së erës.

     

 Pyetja - 7 - Si prodhohet biogazi?

 Përgjigje - Whatfarë është biogazi që prodhohet nga kaçubat, mbeturinat bujqësore, kafshët dhe mbeturinat e bëra nga njeriu, etj.

   Pyetje - 8 isfarë është cikli ujor?

Përgjigje - Kur "uji" - avullimi nga lumi, pellgu, deti, dhe pastaj kthehet në këto rezervuare, dhe kur ky proces vazhdon vazhdimisht. Kështu quhet "cikli i ujit".  P9- Cila është përgjigjja e ciklit të azotit - - 78% - pjesë e atmosferës sonë është gazi i azotit dhe është i domosdoshëm për ne ⧫ Ne e marrim atë nga proteina, acidi nukleik, ure, etj. Kur kthehemi në atmosferë pas eksperimentit tonë dhe ky proces vazhdon vazhdimisht, quhet "cikli i azotit".

Pyetja - 10 - isfarë është cikli i karbonit?

                       
Përgjigje - Përkufizimi - 1 - Karboni në tokë është kryesisht diamant dhe grafit ⧫ Gjithashtu karboni gjendet në oksid karboni, proteina, karbohidrate, yndyrë, acid nukleik, vitaminë etj. ⧫ Kur karboni përdoret nga aktivitete të ndryshme fizike dhe biologjike Riciklimi bëhet, i cili quhet "cikli i karbonit".Përkufizimi-2 - Në atmosferën e ciklit të karbonit - gjendet si "dioksid karboni". Jeta nuk imagjinohet pa të. Kiyoki - Kjo është ajo që karbohidrati bëhet në bimë, në mënyrë që të vazhdojë i gjithë cikli jetësor.

Pyetje - 11 Cili është efekti i Shtëpisë së Gjelbër

  Përgjigje: Në rajone të ftohta, bimët e frutave dhe perimeve rriten në shtëpi prej qelqi ose shtëpi të gjelbërta. Në këtë proces, pjesa e brendshme e shtëpisë së qelqit është shumë më e ngrohtë se e jashtmja. ियो Sepse xhami lejon që nxehtësia e diellit të hyjë, por nuk lejon që ajo të kalojë menjëherë. Temperatura bëhet "shumë e nxehtë" ⧫ Kështu funksionon atmosfera që rrethon tokën tonë në të njëjtën mënyrë - të cilën ne e quajmë "efekt i shtëpisë së gjelbër".

     

  Pyetje - 12 Whatfarë është cikli i oksigjenit?
 Përgjigje - 21% e oksigjenit gjendet në atmosferën tonë. Cycle Cikli i oksigjenit është procesi në të cilin sasia e oksigjenit mbetet e barabartë.


 Pyetje - 13 - isfarë është shtresa e ozonit?

Përgjigje: Rreth tokës - 15 deri në 35 km. - Ekziston një shtresë midis 丨 e cila është molekula jonë e oksigjenit e quajtur "ozon" A është siç e dimë se - këto rrezet ultravjollcë të diellit janë shumë të dëmshme për lëkurën.

ALL PARTS - CLICK HERE

Popular posts from this blog

अमानक वर्ण

बाल विकास के सिद्धांत हिंदी पीडीएफ

हिंदी प्रश्नोत्तर PART - 2